Як зберегти продукти в літню спеку? Зберігання у вакуумі.
Вакуумні контейнери використовуються для збереження свіжості, аромату, кольору і поживних речовин будь-яких продуктів харчування та інших речей, які необхідно вберегти від псування.
Раніше ми користувалися заморожуванням, щоб зберегти продукти надовго. Але заморозка підходить не для всіх продуктів. Якщо це прийнятно для ягід і фруктів, які зберігають велику частину властивостей і поживних речовин, то з іншими продуктами справа йде інакше: заморожування призводить не тільки до втрати апетитного вигляду продукту, але і його смаку, а також поживних властивостей. Тому зберігати їх все ж доцільніше при температурі звичайного холодильника, але дещо вдосконаливши процес, використовуючи технологію вакуумування. Вакуумні контейнери дозволяють збільшити термін зберігання продуктів у 2-4 рази. Вакуум, утворений шляхом видалення повітря з контейнера, зупиняє розмноження бактерій, бродіння і окислення продуктів.
Вакуумне зберігання — це ефективно і безпечно, зручно і просто.
Посуд, в якій знаходиться продукт, може впливати на збереження вітамінів, мікро— і макроелементів самим безпосереднім чином.
Найкращим вибором з точки зору збереження поживних речовин є та, що зроблена з нержавіючої сталі, скла або пластику. З цієї причини для виготовлення ємностей був обраний високоякісний харчовий пластик з антибактеріальним покриттям Microban®.
Компанія подбала про те, наскільки гігієнічним є зберігання продуктів. Зокрема, запах не поширюється в холодильнику, щоб один продукт не «вбирав» запах іншого. Технологія вакуумування дозволяє ідеально ізолювати продукти і приготовлені страви один від одного таким чином, щоб їх аромати не з'єднувалися і не змішувалися в просторі холодильної камери.
Перерахуємо невеликий список продуктів зі строками зберігання.
Предполагается, что пища хранится в холодильнике при температурном режиме от +3°C до +5°C. В таблице представлены приблизительные цифры. Время хранения продуктов зависит от степени их изначальной свежести, способа их приготовления и того, насколько правильно была проведена процедура вакуумирования. Предварительно упакованные продукты должны употребляться до окончания срока их хранения, указанного на упаковке.
Продукт
Срок хранения в холодильнике без использования вакуумных контейнеров
Срок хранения в холодильнике с вакуумными контейнерами
Готовые блюда
2 дня
9 дней
Свежее/сырое мясо
2 дня
8 дней
Приготоване м'ясо
4 днів
13 днів
Свіжа риба
2 дні
4 дні
Сири
15 днів
55 днів
Копчені ковбаси
7 днів
18 днів
Свіжі овочі
5 днів
17 днів
Фрукти
10 днів
20 днів
Десерт з кремом
2 дні
8 днів
Інші типи десерту
5 днів
18 днів
Сухі продукти (крупи, макарони і т. д. поза холодильника)
180 днів
360 днів
- Як нормалізувати тиск без таблеток, уколів і БадівПроста, але ефективна методика як нормалізувати тиск в домашніх умовах без таблеток, уколів і Бадів.Повна версія статті