Матеріал пластик
Колір червоний
Діаметр 24 см
Саме слово «пельмінь», у перекладі з фінсько-угорської мови, приблизно означає «медвіж вухо» або «вухо з тіста». Напевно, так прозвали пельмені за їх характерне вушко, яке можна виліпити кількома способами, найпростішим і сучасним з яких є спосіб ліплення за допомогою пельменниці.
Що ж являє собою пельменниця? Власне кажучи, ця спеціальна форма виготовлена з пластмаси, металу або рідше з дерева. Товщина цієї форми становить приблизно півтора-двох сантиметрів. Крім того, у формі є спеціально вирізані отвори, які, зазвичай, вичавлені у формі шестикутника, краї якого виступають над поверхнею пельменниці, приблизно на 2 мм. Хоча іноді можна натрапити на пельменницю і з напівкруглими отворами.
Спосіб приготування пельменів у такому нехітром кухонному пристосуванні, надзвичайно простий. Форму необхідно накрити першим шаром тіста, попередньо добре розкатаним, у невеликі заглиблення треба покласти невеликі шматочки свинячого або свино-гояжого фаршу. Потім усе це треба накрити другим шаром ретельно розкатаного тіста. Коли все буде готово, необхідно взяти качалку, трохи обсипавши її борошном, щоб до неї не приставало тісто та провести її поверхнею по другому шару тіста.
Якщо все буде зроблено правильно, то готові пельмені будуть втискатися в отвори, а залишки тіста по краях обрізатимуться завдяки гострій крайці на краях отворів. Тепер досить просто перевернути пельменницю і — перша порція пельменів готова. Після чого, пристосування буде знову і знову готове до роботи.
Зазвичай , що випускаються пельменниці, розраховані на приготування 30-40 штук пельменів, що, безсумнівно, вигідно, порівнюючи з ручним ліпленням пельменів або приготуванням пельменів за допомогою пельменів пельмена. З її допомогою можна зліпити, скільки завгодно велику кількість пельменів, було б бажання та необхідні інгредієнти.
Крім того, до переваг пельменниці можна віднести й те, що після використання її досить буде просто сполоснути у воді
Основні атрибути | |
---|---|
Матеріал | Пластик |
- Ціна: 65 ₴